Продължете към съдържанието
Начало » Предимства на свещите от кокосов восък

Предимства на свещите от кокосов восък

  • от
кокосов восък

За първи път, преди повече от 7000 години, египтяните са изобретили първите восъчни свещи. От самото им създаване продължават изследванията за намиране на най-добрия восък за изработка на свещи. И докато търсенето още не е приключило, един от най-подходящите восъци за свещи (по наше мнение), който съществува в момента, е кокосовият восък.

Свещите от кокосов восък се изработват предимно от високо топящото се кокосово масло. То се съчетава перфектно с други естествени, по-твърди восъци, за да създаде перфектната свещ. Ароматът на свещите от кокосов восък е наситен и завладяващ. Това, съчетано с бавното изгаряне на  свещта, е всичко, което искаме от една свещ.

Невероятна естетика

Свещите от кокосов восък са изключително красиви. Цветовете на восъка варират от кремаво до чисто бяло. Въпреки че могат да се оцветяват и да се постигнат красиви цветове, не е необходимо, защото естествения цвят на кокосовия восък е красив и подходящ за всеки интериор.

Когато говорим за кокосов восък е добре да отбележим, не мирише на кокосови орехи. Кокосовият восък е без аромат. 

Свещи от кокосов восък – природосъобразни и устойчиви

Важно е да отбележим, че нито един пламък на свещ, без значение от восъка, няма да бъде напълно без сажди. Въпреки това, в сравнение със соята и парафина, свещите от кокосов восък изгарят най-чисто. 

Най-често кокосовият восък се получава при процес на хидрогениране. Хидрогенирането включва превръщането на кокосовото масло във восък. По този начин свещите от кокосов восък се състоят от изцяло органичен и възобновяем материал. Следователно имат минимално въздействие върху околната среда и гарантират устойчиво екологично опазване. Може спокойно да се насладите на красивите ароматни свещи, без да се чувствате виновни за това, че вредите на околната среда.

Бавно изгаряне

Свещите от кокосов восък са бавно изгарящи, с превъзходен аромат. Восъкът има способността да задържа голямо количество от аромата, което ви осигурява силно ароматна и дълготрайна свещ. 

Обикновено стандартните парафинови свещи изгарят само за няколко часа, докато свещите от кокосов восък изгарят значително по-бавно. 

Ако качеството и устойчивостта са основните фактори, определящи избора ви на ароматни свещи, тогава не търсете повече. Свещи от кокосов восък са за вас!

Със своите богати цветове и фантастичен аромат, свещите от кокосов восък несъмнено си заслужават. Тяхната дълготрайност и чисто изгаряне са изключителни.

Разгледайте нашите свещи от кокосов восък,  изберете подходящия за вас аромат и се убедете в качеството им.

В таблицата по-долу ще видите сравнение на свойствата на различните восъци: кокосов, пчелен, соев, палмов, парафин.

Разгледайте нашите кокосови свещи. Можем да изработим за вас кокосова свещ с аромат и цвят по желание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *