Продължете към съдържанието
Начало » Ароматни свещи от палмов восък

Ароматни свещи от палмов восък

Свещи от палмов восък


Ръчно изработени от 100% палмов восък и палмов стеарин, нашите свещи са инфузирани с ароматни и етерични масла. Може да изберете от голямо разнообразие на цветове и аромати.

Палмовият восък е изцяло естествен, възобновяем ресурс, който се получава от маслената палма в Югоизточна Азия. Поради екологичните си качества, палмовият восък предлага изцяло нов избор за производство на свещи, които да са устойчиви и възобновяеми разширения.

Палмовите свещи се характеризират с дълго изгаряне и високо качество. Палмовият восък задържа и разпръсква равномерно ароматите по време на горене на свещта.

Подходящи са за горещите летни месеци, тъй като се противопоставят на топенето, тъй като имат по-висока точка на топене от парафиновите свещи.

 Палмов восък се получава при преработка на палмово масло, извлечено от плодовете на палмите. Той е ценна естествена суровина за производството на свещи. Восъкът има голямо предимство, тъй като големите му кристали позволяват абсорбиране на по-голям процент аромат, който се освобождава равномерно при горене.

 Палмовият стеарин по химичен състав е смес от мастни киселини. Той представлява по-твърдата фракция, получена при обработка на палмово масло след кристализиране при определени температури. Стеаринът е много твърд и се предлага с различни температури на топене и йодни числа.

При производство на свещи от палмов стеарин, същият допринася за отличното горене и задържането на аромати. Стеаринът способства за втвърдяването, лесно се оцветява в желания цвят и дава възможност за разностранно оформяне на повърхността от сложни кристални форми до наситени, равномерни цветове