Продължете към съдържанието
Начало » Ароматни свещи от соев восък

Ароматни свещи от соев восък

Ароматни свещи от соев восък

Предлагаме ръчно изработени ароматни соеви свещи с голямо разнообразие на ароматни и етерични масла.

Соеви свещи – защо да ги изберете?

Соевият восък не вреди на околната среда. Той е устойчив ресурс, който е биоразградим. Соевите свещи са нетоксични, тъй като са направени от растително масло. Соевите свещи имат само има „зелени“ предимства пред прафиновите, но и горят по-бавно, което означава, че получавате свещ, която трае по-дълго.

Докато всички свещи отделят малко черни сажди, докато горят, произведените от соев восък, изгарят по-чисто и не отделят сажди.

Соев восък е вид растителен восък, който се получава при хидрогениране на маслото в соевите семена.

ръчно изработени соеви свещиСоевите свещи са направени от соя, която е естествен и възобновяем източник. Използването на свещи от соя намалява риска от поява на рак и не отделя толкова вредни съединения във въздуха, особено в затворени пространства у дома.

Соеви свещи – как се произвеждат?

При процеса на хидрогениране някои от ненаситените мастни киселини в маслото се превръщат в наситени. Освен това процесът променя и температурата на топене на маслото, в следствие на което соевият восък се превръща в твърда субстанция при стайна температура.

Соев восък се използва предимно от производителите на свещи като самостоятелна суровина или смесен с други натурални масла или смесен с парафин. Свещите, направени от соев восък, са изключително красиви, натурални са и горят продължително и равномерно.